Betting

mma fighter som illustrerar betting vinst

Att betta är när du spelar och gör insatser på resultat av olika de slag och då oftast inom sport. Men det förekommer betting på andra typer av evenemang också. Det finns många bettingsajter på nätet som gör att du inte ens behöver lämna huset trygga vrå för att spela på olika typer av resultat. Du hittar dessa bettingsajter online via exempelvis sajter som recenserar och har bonusar till de olika bettingsidorna. Sedan är det upp till dig att välja den sajt som känns bäst för dig och ger mest spänning, men framför allt massor av klirr i kassan.

Typer av betting

Det finns olika typer av betting och som nybörjare kan det vara bra att veta vad som är skillnaden är mellan dessa och för att få lite hum om dessa innan du ger dig in i den rafflande och underhållande bettingvärlden.

Sportbetting

Sportbetting tillhör den betting som är mest populär hos spelare. Det innebär att du helt enkelt satsar en viss summa pengar på olika resultat i olika sportevenemang. Den vanligaste sporten som spelare bettar på är fotboll, som följs av ishockey, golf, amerikansk fotboll, tennis och handboll. Men det finns andra sporter också. Du har oftast ett stort urval av sporter att välja mellan. Du kan betta på vilket lag som ska vinna, vilket resultat det blir matchen eller vem som gör första/sista målet och så vidare.

Live betting

För att öka spänningen lite och bli mer nervkittlande kan du betta live. Det innebär att du kan betta under tiden en match eller tävling pågår. Då kan du betta på allt från slutresultat, till vem som blir utvisad och så vidare. Alla din bet sker direkt på nätet, eftersom det sker förändringar i oddsen hela tiden. För att göra det extra spännande för dig som spelare så finns det bettingsidor som live-streamar sport, som gör att du lättare ska göra ett live bet.

Hästbetting

Att betta på hästar är mycket populärt bland spelare och vi svenska bettar då mest på trav. Medan de spelare som bettar på hästar i England föredrar galopp. Vill du betta på galopp i Sverige går det naturligtvis också bra. Då är det samma principer som i vanligt betting, att du satsar på vilken häst som är först över mållinjen och så vidare.

Annan betting

Förutom sport så kan du faktiskt betta på andra typer av arrangemang så som exempelvis:

  • Politiska val
  • Eurovision Song Contest
  • Hur vädret kommer bli
  • När en kändis ska få sitt barn
  • Plus så mycket annat, det är bara i princip att fantasin som sätter stop hos spelbolagen

Det kanske kan vara kul att testa att betta på en sådan händelse också, för att få lite variation i sitt satsande.

Betting bonusar

För att bettingsajterna vill att du ska spela på deras sida, så kan du bli erbjuden olika typer av bonusar. Då du exempelvis få en viss summa pengar som du får betta på eller något annat spännande.

Betta på Cash Out

Cash out innebär att spelarna kan stänga av en match eller spel innan det har avgjorts. Som i praktiken innebär att du avslutar spelet innan spelets fulltid. De pengar du får då beror på vilket bet du har gjort och om det var på väg mot en vinst eller förlust.