Fortnite har tagit världen med storm

fortnite battle royale

Först kom PUBG – Player Unknown Battlegrounds och spelet öppnade en helt ny genre – ”Last man standing”. Det blev genast omåttligt populärt och är också det fortfarande. Men det man inte visste var att spelutvecklare Epic Games samtidigt byggde sin version av den nya grenren – Fortnite Battel Royale.

Så snart spelet lanserades så började fler och fler flytta från PUBG till Fortnite och idag har spelet blivit kolossalt stort. Spelet är byggt på den gamla spelmotorn Unreal Engine och det skapar en utmärkt spelkänsla som många genast fattar tycke för. Hitboxarna är väldigt avancerade och hela känslan med förflyttning och skjutandet slår PUBG på alla plan.

En mix av PUBG och Minecraft

Många säger att Fortnite är en blandning mellan PUBG och Minecraft, just för att man kan bygga ramper, väggar, tak och mycket mer. De skickligaste spelarna bygger hela fort blixsnabbt, för att skydda sig och för att få ett överläge över de övriga spelarna.

Minecraft är väl kanske inte helt relevant men vi förstår tanken bakom jämförelsen. En sak är säker i alla fall, spelet har slagit stort och byggandet är väldigt populärt bland de som spelar. Man har helt enkelt lyckats skapa verktyg för att ge spelet fler taktiska element, vilket alltid är extra kul och det kan alltid tillämpas inom esporten.

En enorm hit i alla enheter

Fortnite finns nu till alla enheter som PC, Mac, PS4, Xbox och som mobil app. Man kan tro att spelet är rejält bantat i de mobila apparna men det är faktiskt lika snyggt där och bjuder på samma spelupplevelse. Vi snackar om en enormt utvecklad och optimerad plattform för att man ska kunna spela ett sådant stort spel i mobila enheter.

Fortnite har ännu inte slagit igenom inom esporten, men det är bara en tidsfråga innan Epic games följer PUBG i fotspåren även där. Vi tror att Fortnite kan komma att bli ett av de absolut största spelen inom esport, mycket på grund av spelets uppbyggnad och genre.

admin

admin