Vad går att betta på inom e-sport?

E-sporten har verkligen tagit världen med storm och börjar nu utmana de allra största sporterna i popularitet. Som ett exempel kan nämnas att förra årets final i League of Legends World Finals hade närmare 100 miljoner tittare, vilket är i paritet med antalet tittare som Super Bowl brukar ha.

E-sportens ökade popularitet har också gjort att spelbolagen fått upp ögonen för e-sport. Numera är det lika självklart att spelbolag har odds på e-sport som på fotboll, ishockey eller tennis. Men, vilka e-sporter kan man då betta på?

Stort utbud

Många kanske tror att utbudet av odds på e-sport är ganska begränsat, men faktum är att utbudet av odds på e-sport många gånger är större än vad det är på många andra sporter. Dessutom går det inte bara att spela på enskilda matchresultat utan ofta också på totalsegrare i olika turneringar och ligor.

En av de e-sportgrenar med flest odds är CS:GO som det finns odds på hos i stort alla spelbolag. Bland annat går det att spela på matcher i ESL Pro League, Counter Strike: GO Esports Championship Series och Intel Extreme Masters, som går av stapeln i början maj.

Favoriter till segern, åtminstone om ska tro spelbolagen, är Team Liquid. Det holländsk-europeiska teamet har hos Unibet ett odds på 4.00 tätt följda av FaZe Clan med ett odds på 5.00. Lite längre ner i listan hittar vi också svenska Ninjas In Pyjamas med ett odds på 15.00.

Förutom CS:GO går det hos de allra flesta spelbolag också att spela på Dota 2, som tillsammans med CS:GO är en av de största grenarna inom e-sport. Den största turneringen i Dota 2 är förstås The International, som är något av ett inofficiellt världsmästerskap i Dota 2. Samtidigt är det också en av de e-sportturneringarna med allra mest prispengar. Årets upplaga av The International avgörs 20-25 augusti på Mercedes-Benz Arena i kinesiska Shanghai.

Starcraft 2, Overwatch och League of Legends

Utöver CS:GO och Dota 2 går det även att hitta odds på en rad andra grenar inom e-sport. Gillar man Starcraft 2 går det att spela på bland annat Starcraft 2 Alpha X Champions Cup och Starcraft 2 GSL. För den som föredrar Overwatch finns odds på både Overwatch Contenders och Overwatch OWL.

Sist, men inte minst, går förstås även att betta på League of Legends. Här finns det ett brett utbud av odds på olika ligor och turneringar. Bland annat går det att betta på League of Legends European Masters och League of Legends NEST.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

admin

admin