World of Warcraft Classic

wow classic

World of Warcraft exploderade snabbt i popularitet när det släpptes för första gången, och nådde 8 miljoner abonnenter innan spelets första expansion, Burning Crusade. Inflytandet som World of Warcraft har haft, inte bara inom spelvärlden utan även på TV genom South Park och internetfenomen som Leeroy Jenkins, kan inte underskattas. Som ett levande och konstant utvecklande spel så har många förändringar skett genom åren, men förändringarna har inte alltid välkomnats.

Spelarna saknar nostalgin

Fler och fler spelare har frågat efter möjligheten att få vrida tillbaka klockan, och återigen uppleva spelet så som det var under de tidiga åren. Under BlizzCon 2017 blev det äntligen bekräftat av Blizzard, företaget bakom World of Warcraft, att de jobbar på just detta.

Vad vi vet för tillfället om Classic

…är tyvärr inte mycket. World of Warcraft Classic är än så länge i tidigt utvecklingsstadium, och ännu är inget sagt om när det kommer släppas. Vad som är bekräftat hittills är att Blizzard jobbar utifrån en gammal, intern version av spelet som de har grävt fram. Det anställs just nu flera personer för utvecklingen. Bland annat söks de som har kunskap om spelets gamla kodning och erfarenhet av att uppdatera gammal mjukvara för nyare datorer.

Spelare på Battle.net forum diskuterar och vilt och siar om release mellan början av 2019 och slutet av 2021, vilket är ett ganska brett spann. Men med tanke på att Blizzard redan jobbar med den nya expansionen Battle for Azeroth, så lär det nog ta ett tag till innan man vill ”förlora” spelare till WoW Classic servrar.

Frågorna vi ännu inte har svar på

Den stora frågan är exakt hur långt tillbaka i tiden vi kommer gå. World of Warcraft fick ett flertal stora uppdateringar inom de första två åren, den perioden vi längtar tillbaka till, innan någon expansion släpptes. Så vilken är den definitiva versionen av klassiska World of Warcraft? Är det spelet så som det var när det först släpptes, är det den slutgiltiga versionen med alla patcher vi såg precis innan spelets första expansion, eller någonstans emellan?

Därefter finns möjligheten för förändringar från hur spelet var. Blizzard har uttryckt att World of Warcraft Classic ska hålla den polerade kvalité som vi ser i deras andra spel. Därför kan det antas att de buggar som fanns i spelets tidiga stadium kommer att fixas. Det kvarstår sedan om några av de så kallade livskvalité-uppdateringarna, som genom åren har förenklat diverse frustrerande delar av spelet, kommer att inkluderas.

Till sist så frågar vi oss hur World of Warcraft Classic kommer integrera med det nuvarande spelet. Kommer det vara ett helt separat spel med sin egen spelklient, eller ska det vara ett alternativ i den nuvarande klienten?

Kommer det vara gratis, ingå i den nuvarande abonnemanget för World of Warcraft, eller ha sitt eget pris? Kommer de som har spelat sedan 2005 kunna återse tidigare versioner av sina karaktärer och prestationer som de uppnådde då? Dessa, och många ytterligare frågor, ser vi fram emot att få svar på inom en snar framtid.

admin

admin